Wat is goede zorg? Voor een deel kan alleen u dat bepalen. Waarschijnlijk kiest u ervoor om uw diabetes in te passen in uw leefstijl en niet andersom. Met welke aanpassingen heeft u de minste moeite en met welke het meest?

Zorgwijzer diabetes type 2 volwassenen

Diabetes Zorgwijzer

Een zorgplan is een soort contract tussen u en uw zorgverlener waarin u op duidelijke manier vastlegt hoe uw diabetes behandeld wordt. Een zorgplan is een persoonlijk plan. Het past bij uw wensen, behoeften en bij uw situatie. Een standaard zorgplan bestaat niet. Wel zijn er onderwerpen die in elk zorgplan moeten worden opgenomen.

Diabetes Zorgwijzer voor volwassenen met diabetes type 2 (PDF-formaat, 2 MB)

Zorgwijzer diabetes type 1 jongeren

Jongeren Diabetes Zorgwijzer

De brochure ‘Jongeren Diabetes Zorgwijzer’ is speciaal gemaakt voor kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar met diabetes type 1. In deze Zorgwijzer is informatie te vinden over de zorg die nodig is bij diabetes type 1 en welke zorgprofessionals daarbij betrokken zijn. Achter in de Zorgwijzer staan twee checklisten. Met deze lijsten kunnen de kinderen en jongeren zelf nagaan of ze de goede diabeteszorg krijgen.

De inhoud van de Jongeren Diabetes Zorgwijzer is gebaseerd op de Zorgstandaard Diabetes type 1 voor kinderen en adolescenten, vastgesteld door de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Deze Zorgwijzer is een uitgave van Diabetesvereniging Nederland.

Diabetes Zorgwijzer voor jongeren met diabetes type 1 (PDF-formaat, 2 MB)

Alle checklists